Bár egy sokoldalú, modern és kényelmes sarokkanapé kis- és nagy terekben egyaránt elfér, és

kényelmes ülőalkalmatosságot kínál pihenés, tv nézés vagy olvasás közben, de az elhelyezését tekintve nem árt néhány dologra odafigyelni, hogy tökéletes összhatást érhess el a nappaliban.

 

Használd a kanapét tudatos tértervezésre!

 

Egy egyszobás lakásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az egyik ilyen negatívum, hogy ezekben az ingatlanokban szinte egybeolvadnak a terek. 

 hirdetes_810x300  

 

Ha viszont elhelyezed mondjuk a Kanape.net sarokkanapéinak kínálatából vásárolt sarokülődet a konyha és a nappali között valahol félúton, akkor máris húztál egy láthatatlan vonalat a két helyiség között. Így egy amerikai konyhás kialakítású lakásban, vagy egy garzonban is lehet külön konyhád, étkeződ és nappalid is.

 

Arra azonban mindenképpen ügyelj, hogy a háttámlájának legyen minden oldala ugyanazzal az anyaggal bevonva, és minden oldalról mutasson jól! Ezáltal válik ugyanis a kanapé egy csinos és szemet gyönyörködtető fókuszponttá.

 

Ha pedig ezt az elrendezést még személyesebbé szeretnéd varázsolni, akkor érdemes a kanapé hátulját egy kisasztallal is kiegészíteni, hogy egy elegáns pultot kapj, amelyen elhelyezheted a családi fényképeket, a virágokat vagy bármilyen olyan tárgyat, amellyel egyedivé teszed a helyiséget.

 

Az elhelyezésnél ügyelj a fényre!

 

Mivel a legtöbb sarokkanapé eléggé impozáns mérettel rendelkezik, így egy kisebb szobában könnyedén a szűkösség benyomását keltheti. Ha tehát egy kisebb, főleg ha sötétebb szobáról van szó, akkor érdemes elhelyezni mögé vagy mellé egy állólámpát, hogy a reflektorfényt szó szerint a kanapéra irányítsa.

 

Ha viszont egy világosabb helyiségről van szó, akkor egy megemelt lábakkal rendelkező kanapé elhelyezése az ablakok közelében elősegíti a szellős, meleg tér benyomásának kialakulását.

 

Dekorálj a kanapé körül!

 

Bár egyes sarokkanapék már önmagukban is fel tudják dobni a teret, de a bútorzat hosszát és a magasságát figyelembe véve kiválasztott és elhelyezett könyvespolcok illetve műalkotások sokat tudnak dobni még rajta. 

 

Sőt, a sarokkanapéhoz még ideális választásnak bizonyul egy dohányzóasztal is, amely kiegyensúlyozza a kanapé arányait, miközben elfér rajta egy bögre tea, a kedvenc gyertyád és a könyveid.

 

Végső tanácsok a sarokkanapé elhelyezéséhez

 

Ha még a megrendelés előtt állsz, és nem igazán vagy vizuális típus, akkor akadnak olyan régi fortélyok, amelyek bevethetők. Az egyik leghatásosabb módszer az, hogy ha készítesz a szobáról egy méretarányos alaprajzot. Továbbá az is egy járható út, ha festőszalaggal kiméred és így helyezed be a térbe a bútorokat. 

 

De léteznek egyébként már 3D kanapétervező szolgáltatások is, amelyek képesek virtuálisan, valós időben illusztrálni, hogy hogyan is fog majd az az adott bútor az otthonodban mutatni.

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!