Nyitókép: dpa/Screenshot Twitter via merkur.de

 

Továbbra is nagy erőkkel keresik a helyi hatóságok azt a nőstény oroszlánt, amelyik tegnap szabadult el a német főváros déli részén. A berlini és brandenburgi tartományi rendőrség 120 tagja keresi a szökésben lévő ragadozót.

 

Az alig pár másodperces videót, amelyen a jelek szerint egy oroszlán látható, a rendőrség „valódinak” minősített, így Berlin déli és délkeleti kerületeit lezárták. Itt azt tanácsolták a lakosoknak, hogy ne hagyják el lakhelyüket. A keresés a tegnapi nap folyamán nem vezetett eredményre, egy szakértő szerint a nagymacska napközben meghúzódhatott valahol. Éjjel helikopterekkel és hőkereső kamerákkal pásztázták a környéket – eredménytelenül. A hatóságok pénteken újult erővel fogtak hozzá az oroszlán felkutatásához, egyelőre minden siker nélkül. Michael Grubert, a brandenburgi Kleinmachnow polgármestere azt nyilatkozta, hogy egy speciális állatnyom-követő csapatot is bevetnek.

 

 hirdetes_810x300  

 

A berlini állatkert, de a város területén működő cirkuszok sem jelentettek kitörést, így nagy a valószínűsége, hogy valaki illegálisan tartotta az állatot. A német sajtóban felröppent a hír, hogy a bűntetteiről híres Remmo-klán, egy arab „nagycsalád” tulajdonában lehet az oroszlán. Ezt eddig se megerősíteni, se cáfolni nem tudta senki.

 

Körkép.sk, BZ-Berlin nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!