Nyitókép: Potápi Árpád János Fb-oldala

 

A felvidéki magyarság parlamenti képviseletének megszerzésével kapcsolatos esélyekkel kapcsolatban Potápi azt mondta, hogy „a felvidéki magyarság számaránya 8,5 százalék, a parlamenti küszöb pedig 5 százalék. Egy 8,5 százalékos nemzeti közösségnek egy parlamenti pártot csúnya szóval élve ki kell állítania. Ha ezt nem tudja megtenni, akkor ők szerepelnek le, és ezt most már egyre jobban érzik a magyar emberek.”

 

Ha nem mennek el voksolni, akkor Potápi szerint nem fog sikerülni. Mert

 

 hirdetes_300x300  

„teljesen mindegy, hogy valaki a medencében 10 centivel a felszín alatt, vagy az óceánban 1000 méter mélyen fullad meg. Rosszul szerepel.

 

Értelmetlenség azon vitatkozni, hogy ki szerzett 4,8, ki pedig 2,5 százalékot. Csak a bejutásnak van alternatívája. Csak a Szövetség lehet az alternatíva, ez jelenti leginkább a magyar összefogást. Én mindenkit motiválok, hogy menjen el és a mozgósításban is vegyen részt.

 

Nagyon fontos, hogy a magyarok egységesen lépjenek fel. Ne csak helyi és régiós szinten teljesítsenek jól mint a tavalyi választásokon. Mutassuk meg ezt országosan is. Mert a magyaroknak létérdeke, hogy az érdekképviselet országos szinten is meg tudjon újra jelenni”

 

– nyilatkozta a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkára a Hír TV-nek Tusnádfürdőn, a Bálványosi Szabadegyetemen.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.