Nyitókép: Szlovák tűzoltóság Fb-oldala

 

A Rodosz szigetén terjedő erdőtűz a valaha volt legnagyobb evakuációs, mentési akciót indította el Görögországban – közölte ma a helyi rendőrség.

 

Eddig több mint 30 000 turistának és helyi lakosnak kellett elmenekülnie a sziget lángjai elől. Sokan a mai éjszakát iskolákban, sportcsarnokokban vagy szállodákban töltötték a szigetnek azon részén, amelyet nem fenyegetnek a lángok. Panagiotis Dimelis helyi politikus a Skai TV-nek adott interjújában példátlannak minősítette a helyzetet.

 

 hirdetes_300x300  

Lehet, hogy egy kép erről: 7 ember, mentőautó és szöveg

 

Az evakuálás vízi és szárazföldi úton zajlott, míg a hatóságok iskolákat, sportcsarnokokat és kompokat szabadítottak fel az érintettek számára. „Amíg várakoztunk, a tűz a strand felé haladt, de a strand zsákutca volt” – jellemezte az evakuálást egy brit turista. Amikor a hajó megérkezett a helyszínre, „valakinek a lába alá tömtem magam és felszálltam”.

 

Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

A görög tűzoltóság szóvivője, Yannis Artopoios a BBC-nek adott interjújában elnézést kért a „káoszért”, és a tűzoltást a valaha volt legnehezebbnek műveletnek nevezte, amellyel a görög tűzoltóság eddig szembesült. A lángok kedd óta terjednek Rodoszon, amit az erős szél is táplál.

 

A hétvégén Szlovákiából és Romániából is erősítés érkezett a helyszínre; a szlovák tűzoltók a Facebookon rendkívül összetettnek minősítették a helyzetet.

 

CTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!