Nyitókép: Twitter, Antonio_Tajani

 

Lőszerraktárt ért ukrán találat a Krím félszigeten fekvő Dzsankojban hétfőn, miközben az oroszok újra Odesszát támadták az éjszaka folyamán – közölték helyi illetékesek.

Az orosz légvédelem tizenegy ukrán drónt fogott el vagy semlegesített Dzsankoj térségében – mondta el Szergej Akszjonov, az Oroszország által 2014-ben egyoldalúan elcsatolt Krím félsziget vezetője.

 

Akszjonov szerint Kirovszke körzetben egy lakóépület is megrongálódott a támadásban. A kormányzó hozzátette: biztonsági okokból lezárták a vasúti közlekedést Dzsankojban, és felfüggesztették a közúti közlekedést a települést Szimferopollal összekötő autópályán.

 hirdetes_300x300  

 

A krími vezető emellett öt kilométeres körzetben elrendelte a térségbeli falvak lakosságának evakuálását. Dzsankoj közelében orosz légi támaszpont található.

Eközben az oroszok újra a fekete-tengeri Odesszát támadták, lerombolva egy gabonatárolót. A csapásban négy kikötői dolgozó megsérült – tájékoztatott Ukrajna déli parancsnoksága a közösségi médiában hétfőn.

 

Úgy tudni, hogy a támadásban három drón semmisült meg – fűzte hozzá a parancsnokság.

 

Az ENSZ elítélte az odesszai katedrális elleni rakétatámadást

 

Az ENSZ határozottan elítélte az orosz rakétatámadásokat, melyek következtében találat érte Odessza legnagyobb katedrálisát is. Az 1794-ben alapított ortodox székesegyház az UNESCO világörökség része. Kijev azzal vádolja Oroszországot, hogy a katedrális lerombolása az ukrajnai ortodox egyház elleni „szisztematikus” károkozások része. Ez egy „háborús bűntény, amelyet soha nem lehet elfelejteni vagy megbocsátani” – közölte az ukrán külügyminisztérium.

 

„A katedrális belülről nagyon súlyosan megsérült. Gyakorlatilag az összes díszítés megsemmisült. Csak a harangtorony maradt sértetlen, minden mást helyre kell állítani”

 

– mondta a katedrális segédrektora, Miroszlav atya

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!