Nyitókép: Szlovák Tűzoltóság Fb-oldala

 

A görög Korfu szigetén a hatóságok vasárnap este elrendelték a lakosság egy részének evakuálását a sziget északi részén kitört erdőtűz miatt.

 

A veszélyeztetett lakosságot a sziget északi részén több helyről hajóval viszik biztonságba. Korfu népszerű turisztikai célpont, és a Jón-tengeren található, Görögország és Albánia partjaitól nyugatra.

 

 hirdetes_300x300  

 

Görögországban a levegő hőmérséklete az elmúlt napokban meghaladta a 40 Celsius-fokot, az ország több pontján erdőtüzek ütöttek ki. Az Égei-tengerben lévő Rodosz szigetén megközelítőleg 19 ezer embert kellett evakuálni a tűz miatt. Sokuknak el kellett hagyniuk szállodájukat, mivel a tűz átterjedt a sziget központi részéből a tengerparti üdülőhelyekre.

 

 

A görög mentőcsapatok szlovák állampolgárokat is evakuáltak a szigeten. Az üdülőhelyek kiürítésében is segítettek a szlovák tűzoltók, akik a nemzetközi segélyek keretében Rodoszon segédkeznek.

 

Az égei-tengeri Evia sziget négy falujának lakóit arra utasították, hogy készüljenek fel a kiürítésre. A Jón-tengerben lévő Korfu szigetéről már csaknem 2500 embert evakuáltak.

 

 

Evia sziget érintett területeinek lakóit Karystos város közelébe költöztetik. Személyi sérülés a szigeten egyelőre nem történt a tüzekkel kapcsolatban. Evia területét és lakosságát tekintve a második legnagyobb görög sziget Kréta után. Körülbelül 200 000 lakosa van

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!