Nyitókép: archív (illusztrációs felvétel)

 

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) letartóztatott egy orosz hírszerzőt, aki légi támadást készített elő Mykolajivszka régióban az ukrán államfő, Volodimir Zelenszkij látogatásának idején, adta hírül az amerikai CNN.

 

Az állítólagos hírszerző információkat gyűjtött Zelenszkij látogatásával kapcsolatban a térségben, ahová az elnök július végén érkezett.

 

 hirdetes_810x300  

Az SBU szerint az összeesküvés gyanúsítottja azt szerette volna megtudni, hogy mikor és hol lesz pontosan Zelenszkij. Az SBU azonban kellő időben tudomást szerzett a felforgató tevékenységről, és megtette a szükséges ellenlépéseket.

 

A gyanús nő kommunikációs csatornáit figyelve az SBU kiderítette, hogy az is a feladata volt, hogy feltérképezze és meghatározza az ukrajnai lőszerraktárak és elektronikus hadviselés helyszíneit. Megtudták azt is, hogy a gyanúsított az Ukrajna déli részén található Ocsakiv város lakosa volt, és a múltban elárusítóként dolgozott egy katonai boltban. A nő, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, állítólag utazgatott a járáson belül, és felvételeket készített a különböző katonai objektumok elhelyezkezdéséről is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!