Nyitókép: videoconverterfactory.com

 

Soknak tűnhet, de gyorsan eltelik: már fél év sincsen hátra addig, hogy a Google a gyakorlatban is érvényt szerezzen inaktív fiókok törléséről szóló új irányelvének. Aki nem figyel, hamarosan könnyen felszámolhatják a régebben használt fiókját, benne minden adatával, írja a HVG.

 

Az embernek akár több tucat felhasználói fiókja is lehet a különböző platformokon, sőt, az is előfordulhat, hogy ilyen-olyan okból egy oldalon is több profillal is regisztráltunk, és az egyiket már nem használjuk aktívan – mégis sok fontos adat van elmentve ebben, amelyeket nem szeretnénk elveszíteni.

 

A Google májusban közölte, hogy hamarosan nagytakarításba kezd rendszerében, és amelyik fiókba egy ideje már nem lépett be tulajdonosa, azt inaktívnak minősítik. Ilyen esetekben a Google törli a felhasználó Gmailben, Google Drive-on, Naptárban, Meetben és Google Fotók szolgáltatásban lévő adatait, tartalmait, emlékeit.

 hirdetes_300x300  

 

Eredetileg a YouTube-videókat is törölték volna, de végül ezek a tartalmak és fiókok kivételnek számítanak.

 

A Google megígérte, a törlés előtt többször is igyekszik felhívni a felhasználó figyelmét a szankcióra – ám aki nem nézi az adott fiókhoz tartozó leveleit, értesítéseit, az vélhetően nem is nagyon fog értesülni a veszélyről.

 

A törlési folyamat első fázisában azokat a Google-fiókokat számolják majd fel, amelyeket regisztráltak, ám többé sohasem használtak. Ezután következnek a fiókok, melyeket két éve nem használt tulajdonosuk.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!