Nyitókép: Archívum, Gyimesi György

 

„Szüntessük meg a választásokon 5 százalék alatt végzett pártok finanszírozását.” Felvidéki magyar szinten szokatlan javaslattal állt elő a Štandard című konzervatív, jobboldali hírportálon megjelent publicisztikájában Gyimesi György, a Szövetség-Aliancia 18-as listájának utolsó, 149. helyén induló politikus.

 

Formabontó ötletként ugyanis azt javasolja, hogy csak a parlamenti választásokon sikeres, azaz mandátumot szerzett pártok kapjanak állami támogatást. Javaslatáról ITT számoltunk be részletesen. Érdemes elolvasni az egész okfejtést.

 

Ezúttal magát az érintettet kérdeztük az ötletről.

 hirdetes_810x300  

 

Egyesek számára derült égből villámcsapásként érkezett a javaslat. Ők azok, akik megijedtek tőle. Ugyanakkor voltak párton belül olyanok is, akik támogatják a javaslatot. Választói, szimpatizánsai többsége szintén pozitívan fogadták az ötletet, mely véget vetne az eddig megszokott, az elmúlt években langyossá vált politizálásnak a Felvidéken. Miért állt elő az ötlettel?

 

A szlovák politikának, de a szlovákiai magyarnak kiváltképpen szüksége van arra, hogy feljebb helyezzEM a lécet. Ezzel a megélhetési politikusok megszűnnének létezni és látjuk, hogy aki maradt, az valóban szolgálni szeretné az embereket. Nem pedig megélni belőlük. Ha ez valakinek nem tetszik, eleve annyira értékeli a pártját, hogy az nem jutna be a parlamentbe.

 

Remélem, hogy minden induló kollégám sokkal jobban bízik abban, hogy amit képvisel, az valóban vonzó az embereknek.

 

 

Ennyi Gyimesi válasza. Hogy javaslata mit jelentene a gyakorlatban, különösen a felvidéki magyar politika színtéren, arról hamarosan külön elemzésben jelentkezünk olvasóinknak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.