Nyitókép: STR | Credit: EPA-EFE

 

Litvánia két határátkelőhely lezárását tervezi a Fehéroroszországgal közös határszakaszon jövő hét péntektől, amennyiben a szerdára tervezett kormányülésen ezt megerősítik. A lépést a Wagner-csoport zsoldosainak fehéroroszországi jelenlétével magyarázzák.

 

A közlekedési és hírközlési miniszter tanácsadója megerősítette a határátkelőhelyek bezárásának időpontját Shumszk és Tveretch városokban, hozzátéve, hogy a forgalmat ezekről a pontokról a medniki átkelési pontra irányítják át.

 

A litván hatóságok a litván állampolgárok fehéroroszországi turisztikai és vásárlással kapcsolatos látogatásait is korlátozni kívánják. A litván külügyminisztérium legfrissebb statisztikái szerint az év eleje óta mintegy 230 000 litván ment át Fehéroroszországba.

 hirdetes_810x300  

 

A litván külügyminisztérium azt is kiemelte, hogy a fehérorosz határőrök állítólag megfigyelés alá vették a litván állampolgárokat a határon. Ezen felül a Litvániába utazó fehéroroszok állítólag részt vettek olyan tevékenységekben, amelyek célja bizonyos helyszínek és csapatmozgások megfigyelése volt.

 

Körkép.sk, Polskie Radio nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!