Nyitókép: Facebook/Vit Ratusan

 

Több tízezer ember vonult végig szombaton a cseh főváros központjában a Prága Pride felvonuláson. A menetet a kormány néhány tagja vezette. Az évente megrendezett esemény az LMBTQ+ közösség jogaiért szervezett egyhetes fesztivál csúcspontja.

 

A rendőrség becslése szerint mintegy 60 000 ember vett részt a felvonuláson, ugyanannyi, mint tavaly. Az esemény zavartalanul zajlott. A résztvevők megemlékeztek a pozsonyi Tepláreň bárban tavaly októberben elkövetett támadás áldozatairól is.

 

Az idei felvonulás élén megjelent a kormány néhány tagja is, köztük Vít Rakušan belügyminiszter, Jan Lipavský külügyminiszter és Ivan Bartos fejlesztési miniszter.

 hirdetes_300x300  

 

„Toleráns országban élünk. A legtöbbünk számára mások mássága nem ok az előítéletekre vagy a diszkriminációra. Remélem, hogy a csehek többségének ez a hozzáállása meghallgatásra talál az alsóházban.”

 

– írta Rakušan az X (Twitter) közösségi oldalon nem sokkal a felvonulás befejezése után. Hozzátette, reméli, hogy a képviselők törvénybe iktatják a házasság lehetőségét a meleg párok számára is.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!