Nyitókép: STRINGER | Credit: REUTERS (a kép illusztráció)

 

Hét ember – köztük egy újszülött – meghalt a dél-ukrajnai Herszon régió elleni orosz rakétatámadásban – közölte a Telegram üzenetküldő alkalmazáson keresztül Igor Klimenko ukrán belügyminiszter. Az áldozatok között vannak az újszülött szülei is, több sérültet pedig kórházba szállítottak. A helyi hatóságok közlése szerint több orosz csapást mértek Herszon különböző területeire.

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, vasárnap este hat óráig csak Herszon régióból 17 jelentés érkezett ágyúzásról. Az oroszok támadták még Mikolajiv megyét, Zaporizzsját, a Donbaszt, Harkov/Harkiv megyét és további határ menti településeket is.Az orosz ellenőrzés alatt álló Donyeck agglomerációjában ukrán lövedékek oltották ki egy férfi életét, egy nő pedig megsebesült egy vidéki házat ért támadás során – közölték a megszállt területek Moszkva által kinevezett hatóságai.

 

A helyi média azt állítja, hogy az ukrán fél több mint száz amerikai gyártmányú, 155 mm-es lövedéket lőtt ki a térségben, köztük kazettás lőszereket is. Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint az Ukrajnával határos, délnyugat-oroszországi Belgorod megye légterében három, Kurszk megye felett pedig egy ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem. Belgorodban nem történt személyi sérülés, Volfino községben három civil megsebesült – a Kurszk megyei kormányzó, Roman Sztarovoj közlése szerint.

 hirdetes_810x300  

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!