Nyitókép: BBC

 

A francia bajnok Paris Saint-Germain megállapodott az al-Hilallal Neymar brazil labdarúgó átigazolásáról. A szaúd-arábiai klub legalább 90 millió eurót fizet a 31 éves csatárért, amivel megdönti a helyi bajnokság eddigi rekordját.

 

Neymar nem szerepelt a francia bajnokság első fordulójának jelölésében a PSG Lorient elleni mérkőzésre, amely szombaton meglepő gól nélküli döntetlennel zárult. Betegség miatt hivatalosan hiányzott, de az AFP értesülései szerint közelgő párizsi távozása miatt nem volt a csapatban, mivel nem fért bele az új edző, Luis Enrique terveibe.

 

 hirdetes_810x300  

A szaúd-arábiai bajnokság mellett korábban szó volt arról is, hogy Neymar esetleges a Barcelonába tér vissza, ahonnan 2017-ben rekordösszegű, 222 millió euróért érkezett Párizsba. Ez a lehetőség azonban a katalán klub anyagi gondjai miatt nem volt túl reális.

 

Neymar orvosi vizsgálatra vár, aztán csatlakozhat a híres nevekhez, akiket a Szaúd-Arábia Liga már odacsábított. Cristiano Ronaldo januári al-Nasrba érkezése után az európai élvonalbeli bajnokságok több tucat játékoas követte a portugál sztárt a nyári szünetben a szaúdi profi ligába, amelyért az olajban gazdag ország klubjai több száz millió eurót fizettek.

 

Például a Bajnokok Ligája-győztes Karim Benzema, Sadio Mané és Riyad Mahriz is Szaúd-Arábiába érkezett. A Neymarért most kifizetett összeg a felével haladja meg a honfitársáért, Malcomért kifizetett összeget, mely az eddigi legmagasabb volt a szaúdi ligában. Malcom mintegy 60 millió euróért igazolt az al-Hilalhoz Szentpétervárról.

 

A 66 trófeával a legeredményesebb ázsiai klubnak számító Al-Hilalnak a nyáron nem sikerült megszereznie Neymar korábbi csapattársát, Kylian Mbappét. A hírek szerint a PSG 300 millió eurót ajánlott a francia csatárért, amivel a történelem legdrágább labdarúgója lett volna. Sajtóhírek szerint azonban a 24 éves Mbappé még csak személyesen sem találkozott a rijádi csapat képviselőivel.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!