Nyitókép: hvg

 

A Gmailben és a Google Dokumentumokban egy ideje már elérhető funkció érkezik a Google keresőbe: a mesterséges intelligencia ellenőrizni fogja, nyelvtanilag helyes-e a beírt mondat.

 

Hasznos, a mesterséges intelligencián alapuló újdonságot indít a Google: ellenőrizni fogja, hogy egy adott mondat nyelvtanilag helyes-e.

 

 hirdetes_300x300  

Az első körben természetesen angolul elérhető funkció egész könnyen előhívható lesz: csupán be kell írni a Google keresőbe az ellenőrizni kívánt mondatot a „nyelvtani ellenőrzés” (grammar check) kiegészítéssel – bár ez sem feltétlenül lesz elvárt, de így garantáltan előugrik az ellenőrző funkció.

 

Ha mindent rendben talál az ellenőrző eszköz, egy zöld pipával jelzi, de ha valamit javítani kellett benne, azt aláhúzással jelzi ott, ahol a hiba volt. Az egeret a javított változat felé irányítva egy gomb is előugrik, amellyel kimásolhatjuk azt – írja a HVG.

 

Talán nem meglepő, hogy e funkció mögött is a mesterséges intelligencia áll. A Google ugyanakkor figyelmeztet, hogy ez a rendszer sem tévedhetetlen, érdemes teljes egész mondatokkal próbálkozni.

 

A Google háza táján nem teljesen új dolog a nyelvhelyesség-ellenőrzés: a Gmail és a Google Dokumentumok már használja egy ideje. A vulgáris, trágár, a kereső irányelveit sértő kifejezésekkel ugyanakkor kár is próbálkozni: ezeknél nem fog lefutni az ellenőrzés.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!