Nyitókép: Facebook-Policie ČR

 

A cseh rendőrség a szlovák határ közelében letartóztatott egy embercsempészt, aki 12 migránst szállított egy autóban. A férfi 200 kilométeres óránkénti sebességgel menekült a rendőrök elől, míg végül karambolozott – közölte a Zlín megyei rendőrség.

 

Nem sokkal hajnali fél négy előtt a cseh idegenrendészet járőre Bystřice pod Lopeníkem közelében egy gyanús autót vett észre, amelyet ellenőrizni akartak.

 

„A sofőr nem reagált a megállásra való felszólításra, ehelyett gyorsított, és mintegy 200 km/h-s sebességgel próbált elmenekülni a rendőrök elől.”

 

 hirdetes_810x300  

– ismertette a helyzetet Simona Kyšnerová, a zlíni rendőrség sajtóosztályának munkatársa. A sofőr végül Uherský Brodban nagy sebességgel karambolozott, és három parkoló autónak ütközött. Kyšnerová szerint ezt követően több személy, köztük a sofőr is, elmenekült.

 

„Egy külföldi állampolgárságú embercsempész volt, aki 12 migránst, köztük gyerekeket szállított át a határon egy személygépkocsiban.”

 

– mondta, hozzátéve, hogy a könnyebben sérült migránsokat a mentősök ellátták. Az embercsempészt végül a rendőrök figyelmeztető lövései állították meg. Az ügyön a bűnügyi, idegenrendészeti és közlekedésrendészeti szervek dolgoznak.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.