Nyitókép: MTVA/Zih Zsolt

 

A keresztény és népi hagyományok, valamint a nemzeti gasztronómia határozza meg az idei Szent István-napi ünnepséget. Az augusztus 18–20. közötti háromnapos programsorozat nagykövete, Borbás Marcsi a Duna Nyár 23 című műsorában beszélt arról, miért érdemes személyesen ellátogatni az államalapítás ünnepének rendezvényhelyszíneire.

 

Borbás Marcsi televíziós műsorvezető és több sikeres gasztronómiai műsor háziasszonya lesz idén az augusztus 20-i, Szent István-napi programok nagykövete. A hazai élelmiszerkultúra és a magyar néphagyományok iránti elkötelezettsége révén örömmel vállalt szerepet az ünnephez kapcsolódó események népszerűsítésében. A felkérésről és a programokról a közmédia Nyár 23 című magazinműsorában számolt be a Dunán futó Gasztroangyal ismeretterjesztő sorozat műsorvezetője.

 

 hirdetes_810x300  

„Nem véletlen, hogy a budapesti Szent István Nap előző évi szervezése a legjobb díjat hozta el a rendezvények Oscar-díjátadójának számító, Global Eventex Awards szakmai versenyről. Idén a szervezők igyekeznek felülmúlni az eredményeiket, 20 helyszínen, több száz ingyenes programmal várják a látogatókat. A szívemnek a legkedvesebb a Filozófusok Kertjében tartandó klasszikus zenei program, a Vigadó téren bárzongorista várja a látogatókat, az Erzsébet téren pedig piknikhangulatban, élő zenével, néma diszkóval szórakoztatják az ünneplőket. Kihagyhatatlan a Tabánban a retrófesztivál, ahol fellépnek az elmúlt 60 év ikonikus előadói, mint például Charlie, Demjén Rózsi vagy a Neoton” – sorolta a kikapcsolódási lehetőségeket a műsor vendégeként Borbás Marcsi.

 

A programsorozat nagykövete kiemelte, a fő családi helyszín az idén a Városliget és Vajdahunyad-vár környéke lesz. A gyerekek beiratkozhatnak a herceg- és hercegnőképzőbe, vásári komédiásokat láthatnak, kipróbálhatják a Magyar Honvédség repülőgépszimulátorát, valamint a Magyar Televízió rajongott figuráival, Süsüvel, Pom Pommal és A nagy ho-ho-horgásszal is találkozhatnak.

 

A hagyományőrzők a történelmi eseményeket és a régi magyar mesterségeket tárják a látogatók elé. A Petőfi 200 emlékév alkalmából az idei Mesterségek Ünnepe a „Befordultam a konyhára…” mottót viseli, a magyar paraszti viselet és konyhakultúrát megelevenítve. Borbás Marcsi egyik szívügye, hogy közvetítse a hagyományos magyar gasztronómia értékeit a jelenkor emberének, így nagy örömmel fogadta az idei tematikát.

 

Duna Médiaszolgáltató

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.