Nyitókép: MTI

 

A kimagasló egyéni teljesítmények az egész közösséget, az egész nemzetet megerősítik – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken, amikor az államalapítás ünnepe alkalmából állami kitüntetéseket és Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért díjakat adott át Budapesten, a Hagyományok Házában.

 

Semjén Zsolt kiemelte: egy létszámában kis nép számára akkor van megmaradás, ha büszkeség ehhez a nemzethez tartozni. Ez a büszkeségtudat pedig akkor élhető meg, ha nemcsak nagy elődeink voltak, hanem „nagyszerűt alkotó” kortársaink is.

 

 hirdetes_300x300  

A miniszterelnök-helyettes rámutatott: egy kitüntetés fontos annak, aki kapja, hiszen a díj a társadalom visszajelzése, hogy a közösség, amelyben él, számon tartja és értékeli a munkáját. Fontos annak is, aki adja, ez esetben az magyar államnak, hiszen az állam dolga, hogy felismerje és elismerje a rendkívüli teljesítményeket.

 

A legfontosabb azonban magának a közösségnek, a magyar társadalomnak, mert „büszkeség és megtartó erő, hogy sokan vannak közöttünk”, akik az élet valamely területén rendkívüli teljesítményre képesek – mondta.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!