Nyitókép: SITA

 

Az általános kegyelem hatálya alá tartozó munkáltatóknak, egyéni vállalkozóknak (SZČO) és önkéntesen biztosított természetes személyeknek  már csak pár nap áll rendelkezésükre annak érdekében, hogy rendezzék a 2022. július 1-je előtti járulékkifizetés elmaradását. A Szociális Biztosító cserébe eltekint a büntetőkamatoktól.

 

A munkáltatók és külföldi egyéni vállalkozók esetében a megfizetésen kívül a szükséges kimutatást is be kell mutatniuk, mégpedig legkésőbb augusztus végéig.

 

 hirdetes_810x300  

A Szociális Biztosító rendszeresen, havonta sms-ben és elektronikus postán keresztül is értesíti az érintetteket az általános kegyelem intézményének lehetőségére. A 2023-as kegyelmi év során február elseje óta már több mint 680 ezer személy rendezte így a tartozását.

 

A www.generalnypardon.sk oldalon mindenki ellenőrizheti, hogy érintett-e a kérdésben.  Az illetékesek szerint 1,07 millió érintett személyről van szó. Közülük 354 ezer munkáltató és mintegy 500 ezer egyéni vállalkozó, illetve 218 ezer fizikai személy. A Szociális Biztosító összesen mintegy 885 millió eurónyi kinnlevőséget regisztrál, ebből az alaptartozás 600 millió euró.

 

SITA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!