Nyitókép: Meysam Azarneshin – stock.adobe (A kép illusztráció)

 

Az ukrán haditengerészet és katonai hírszerzés csütörtökön a kora reggeli órákban nagyszabású „különleges műveletet” hajtott végre, amelynek során a híradások szerint egy kommandóegységet tettek partra az oroszok által megszállt Krím félszigeten.

 

A művelet egybeesett Ukrajna függetlenségének napjával, ami azt kívánta demonstrálni, hogy az ukrán erők képesek szárazföldi hadműveleteket végrehajtani a Krímben, amelyet Oroszország 2014-ben elfoglalt és annektált – jelentette a Reuters hírügynökség.

 

„Vízi járműveken speciális egységek szálltak partra Olenivka és Majak települések térségében”

 

 hirdetes_300x300  

– áll az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának közleményében, amelyet a Reuters idézett. A közlemény szerint „minden célt” elértek, és „veszteségeket okoztak az ellenségnek”.

 

A hírszerzési főigazgatóság azt is közölte, hogy felhúzták az ukrán zászlót a Krímen. Andrij Juszov szóvivő újságírók előtt azt mondta, hogy a „különleges művelet folytatódik. Nem hozunk nyilvánosságra minden részletet”. Tette ezt anélkül, hogy részletezte volna, milyen „személyi és felszerelési veszteségeket” szenvedett az orosz fél.

 

Körkép.sk, Polskie Radio nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!