Nyitókép: kadmy | Credit: Getty Images/iStockphoto (a kép illusztráció)

 

A Rzeczpospolita lengyel lap beszámolója szerint az ukrán munkavállalók tömegesen hagyják el Lengyelországot. Vannak akik hazatérnek, míg mások más országokba költöznek. Az ukránok kiáramlása miatt a lengyel hatóságok a vállalati szektorhoz fordultak, hogy tegyenek valamit a tendencia megállítása érdekében – írja a Mukachevo.net nyomán a Kárpáthír.

 

Hanna Sudolska, a lengyel munkaerőpiaci szakértő elmondta, hogy sok az országba érkezett ukrán a lengyelekhez hasonlóan Németországba vándorol, ahol jóval magasabb a bérezés. Megjegyezte, hogy a lengyel szállodaiparban dolgozó ukránok mintegy 70-80 százaléka távozott eddig, és valószínűsíthetően soha nem tér vissza Lengyelországba. Hozzátette: vannak olyanok is, akik visszatértek Ukrajnába.

 

Az ukránok kiáramlása miatt a lengyel hatóságok azzal a kéréssel fordultak a vállalati szektorhoz, hogy teremtsenek kedvező környezetet az ukrán vendégmunkásoknak, hogy ezzel maradásra bírják őket.

 hirdetes_300x300  

 

„Ez a fizetésekről és a bónuszokról szól. Továbbra is növekszik az ukrán vendégmunkások iránti igény a különféle iparágakban, megtartásuk elősegítése prioritássá vált.”

 

– írja a lengyel portál.

 

Kárpáthír nyomán, korrigálva

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.