Nyitókép: youtube, reprofoto

 

Az Egyesült Államok Ohio államának rendőrsége ma nyilvánosságra hozta a szolgálati kamera felvételét arról a rendőrről, aki a múlt héten lelőtt egy fiatal terhes fekete nőt. A rendőr többször kérte a bolti lopással gyanúsított nőt, hogy állítsa le autóját és szálljon ki. Ta’Kiya Young viszont inkább gyorsított. Young meg nem született lánya sem élte túl az esetet. Az áldozat családja „durva hatalommal való visszaélésként” ítélte el a rendőri beavatkozást.

 

A 21 éves Young és a rendőrök közötti incidens augusztus 24-én történt Columbus külvárosában, egy élelmiszerbolt előtt. A rendőrök arra kérték a nőt, hogy szálljon ki az autóból, mert az üzlet tulajdonosa lopással vádolta meg. A nő azonban ezt elutasította. Miután elhajtott, az AP szerint az egyik rendőr lövést adott le a szélvédőjébe, ami a videóból nem derül ki. A videó azzal ér véget, hogy egy autó egy élettelen nővel a volán mögött nekiütközik egy üzlet falának.

 

 hirdetes_300x300  

 

„A teljes felvétel megtekintése után nem kétséges, hogy Ta’Kiya halála nemcsak megelőzhető volt, hanem a hatalommal és tekintéllyel való durva visszaélés volt”

 

– nyilatkozta Sean Walton, a Young család ügyvédje. A család büntetőjogi vádemelést fog indítani a Young és lánya haláláért felelős rendőrök ellen – tette hozzá Walton.

 

A hozzátartozók nehezményezték, hogy a videófelvételt több mint egy héttel az eset után hozták csak nyilvánosságra. A rendőrség azt állítja, hogy az ohiói törvényeknek megfelelően el kellett takarniuk a videóban szereplő reagáló rendőrök arcát és azonosító számát. A hatóságok vizsgálják a lövöldözést, a rendőröket fizetett adminisztratív szabadságra helyezték.

 

Young lánya novemberben született volna meg. Körülbelül 7000 dollár gyűlt össze egy online adománygyűjtésben a temetési költségeinek fedezésére.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!