Nyitókép. SITA

 

Oroszország 2,5 év leforgása alatt csaknem kétbillió rubelt (nagyjából 21 milliárd eurót) különít el költségvetéséből az ukrajnai megszállt területek fejlesztésére – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök mai, egyetemi hallgatókkal való találkozóján. Ezeket a területeket „új orosz régióknak” nevezte. Kijelentette, hogy ezeket a területeket az általános orosz szintre kell emelni. Ukrajna inváziója másfél éve alatt Oroszország óriási károkat okozott a megszállt országban, és teljesen elpusztított néhány ukrán várost, különösen keleten.

 

„Az új régiók lakói tehetségesek és energikusak. Egyikük sem néz ölbe tett kézzel, mindenki készen áll a munkára”

 

– mondta Putyin. A beszélgetésen részt vevő egyik hallgató kérdésére hozzátette, véleménye szerint az adott régiókban is sikeresen lehetne fejleszteni a turizmust.

 hirdetes_810x300  

 

Moszkva tavaly szeptemberben új orosz régiókká nyilvánította Ukrajna Donyeck, Luhanszk, Zaporozzsje és Herszon régióit, ahol az orosz erőknek sikerült területi előnyöket elérniük. Nem sokkal azután, hogy Moszkva bejelentette az „új régiók” annektálását, az orosz hadsereg elveszítette Herszont, a Herszon régió regionális központját.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.