Nyitókép: BBC

 

Az 53 éves Hunter Bident azzal vádolják, hogy 2018-ban rövid ideig tartott egy revolvert, holott kábítószer-fogyasztóként eltiltották tőle.

Hamarosan bíróság elé áll az amerikai elnök fia, Hunter Biden lőfegyverek illegális birtoklása miatt. Az igazságügyi minisztérium által kinevezett különleges nyomozó, David Weiss a bíróságnak írt levelében azt írta: célja, hogy még szeptember vége előtt vádat emeljenek az 53 éves férfi ellen.

 

Hunter Bident azzal vádolják, hogy 2018-ban rövid időre revolvert birtokolt, noha kábítószer-fogyasztóként ezt megtiltották neki.

 hirdetes_810x300  

 

Az elnök fia júniusban a delaware-i szövetségi ügyészekkel kötött vádalku részeként lényegében beismerte az illegális fegyvertartást, valamint egyéb, adóügyi bűncselekményeket (a vád szerint 2017-ben és 2018-ban elmulasztotta az adóbevallást és az adóbefizetést). A mindkét ügyben tett bűnösségi nyilatkozatért cserébe csak enyhe büntetést kapott volna, és megúszta volna a tárgyalást.

 

Az ügylet azonban júliusban meghiúsult, miután az illetékes bíró megkérdőjelezte annak tartalmát. Hunter Biden ezt követően ártatlannak vallotta magát.

 

Augusztusban Merrick Garland főügyész különleges vizsgálóvá nevezte ki Weiss-t, azt a delaware-i szövetségi ügyészt, aki már 2019 óta nyomoz Hunter Biden ellen. Weiss most bejelentette, hogy vádat kíván emelni az elnök fia ellen illegális lőfegyver-tartás miatt. A delaware-i adóügyet lezárták, de a tervek szerint máshol újraindítják.

 

Hunter Biden évek óta politikai tehertétel apja számára, és valószínűleg még jobban azzá válik a 2024-es elnökválasztás közeledtével. Az ellenzéki republikánusok korrupcióval vádolják az 53 éves férfit, azzal, hogy a múltban kihasználta apja fontos pozícióját (Joe Biden Barack Obama alelnöke volt 2009 és 2017 között) ukrajnai és kínai üzleti ügyleteihez.

 

A Kongresszusban a republikánusok több vizsgálatot is indítottak Hunter Biden kétséges üzleti tevékenységével kapcsolatban.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!