Nyitókép: SITA

 

Zelenszkij ukrán elnök elutasítóan reagált az arra vonatkozó tapogatózásra, hogy itt az ideje a Putyinnal való béketárgyalásoknak.

 

A CNN televíziónak adott interjúban Zelenszkij elmondta: „egy hazudozóval nem folytathattok diskurzust, nem köthettek kompromisszumot.”

 

A Wagner-csoport vezetőjének, Jevgenyij Prigozsinnak a sorsával kapcsolatban, aki augusztusban vesztette életét egy légiszerencsétlenségben, az ukrán elnök úgy fogalmazott, hogy mindez jól illusztrálja, mi történik, ha Putyinnal megegyezésre törekszünk.

 hirdetes_810x300  

 

Az ukrán elnök szerint Prigozsin esete figyelmeztetés, amit figyelembe kell venni, hiszen halála nem sokkal azután küvetkezett be, hogy nyilvánvaló ígéretet kapott saját szabadságának garantálására vonatkozóan alig néhány héttel azután, hogy fellázadt az orosz katonai vezetéssel szemben.

 

„Láttak már önök bármilyen kompromisszumot is Putyintól más kérdésekben? Például Grúziával, vagy Moldáviával?”

 

jegyezte meg az ukrán államfő.

 

Az USA és Ukrajna kulcsfontosságú szövetségesei továbbra is szállítják a fegyvereket Kijevnek és azt mondják, hogy egyelőre nincsenek meg a az igazságos és fenntartható béke feltételei. Brazília elnöke, Luiz Inácio Lula da Silva ellenben azt mondta Ukrajnának, hogy ideje befejeznie a háborút.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!