Nyitókép: SITA

 

Spanyolországban szexuális erőszak és kényszerítés miatt emeltek vádat a sportvezető ellen.

Vasárnap este bejelentette lemondását Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke. A döntést Piers Morgan Uncensored című műsorában közölte a TalkTV-n. Morgan készítette korábban azt az interjút Cristiano Ronaldóval, mely után a portugál játékosnak el kellett hagynia a Manchester Unitedet.

 

Luis Rubiales a világbajnoki döntő után, az éremátadón csókolta szájon Jenni Hermosót, a világbajnok spanyol csapat játékosát. A sportvezető azóta többször is megismételte, hogy nem mond le, és kitartott azon állítása mellett, hogy a csók „kölcsönös és konszenzuson alapuló” volt.

 

 

Hermoso tagadja ezt.

 

Most az interjúban arról beszélt, hogy a döntését az édesapjával és a lányaival is egyeztette.

 

„Néhány hozzám nagyon közel álló barátom azt mondta: Luis, most a méltóságodra kell koncentrálnod, és folytatnod kell az életedet. Ha nem ezt teszed, akkor valószínűleg kárt teszel a szeretteidnek és a sportnak, amit szeretsz”

 

– mondta Rubiales.

 

 

A sportvezető lemondását sokan követelték az elmúlt hetekben. A FIFA felfüggesztette minden sporttal kapcsolatos tevékenységét. Spanyolországban szexuális erőszak és kényszerítés miatt vádat emeltek ellene.

 

A spanyol törvények szerint nincs különbség a nem közös megegyezésen alapuló szexuális zaklatás és támadás között. Ha ez alapján bűnösnek találják, Rubialest pénzbírság megfizetésére vagy akár 1-től 4 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!