Nyitókép: SITA

 

A delaware-i ügyészek fegyverrel kapcsolatos vádakat emeltek Hunter Biden ellen, miután a különleges vizsgáló azt mondta, hogy a korábbi vádalku „elpárolgott”.

A beadványok szerint Hunter Biden elterelő műveletekbe kezdett a meghiúsult vádmegállapodás miatt, és elmulasztotta felfedni a kábítószer-használatot a fegyvervásárláskor, ami két újabb vádpontot eredményezett. A vádirat nem sorol fel adóbűncselekményt – ebben az ügyben Biden korábban bűnösnek vallotta magát.

 

David Weisst augusztusban emelték a különleges vizsgáló státuszba, ami a republikánus jogászok szerint nem volt szabályos kinevezés.

 

 hirdetes_810x300  

Ezen a héten rájár a rúd a Biden-családra

 

A vádak közvetlenül aztán jelentek meg, hogy a Képviselőház elnöke bejelentette frakciója leváltási szándékát Joe Biden elnök ellen. Nézetük szerint a volt alelnök helytelenül avatkozott be Ukrajnában, hogy fia javára szolgáljon, amikor az a Burisma nevű energiavállalat igazgatótanácsában dolgozott.

A Fehér Ház mndezt tagadta, miként azt is, hogy Biden kenőpénzt fogadhatott el egy ukrán oligarchától.

 

Biden elnök korábban nyilvánosan is beszélt fia drogfüggőségéről, válaszul a republikánusok, így Trump elnök támadásaira, aki felhozta a kérdést egy 2020-as vitán.

 

„A fiamnak, mint sok embernek, mint sok embernek, akit ismerünk, kábítószerproblémája volt”

 

– mondta Biden..

 

„Felismerte, dolgozott rajta, túl is lett ezen, és én büszke vagyok rá.”

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.