Az ételkiszállítás nem egyszerű feladat, mivel oda kell figyelni arra, hogy a megrendelőhöz olyan állapotba jusson el az elkészített étel, hogy az továbbra is gusztusos és rendezett maradjon. Hiába készíti el a szakács az ebédet, ha az szállítás közben megsérül, kiborul, vagy egyéb bosszúságot okoz.

 

Éppen ezért a megfelelő ételcsomagoló anyag elengedhetetlen, ezt mindig jól kell megválasztani. Vannak olyan dobozok, amibe szinte bármilyen ételt beletehetünk, érdemes ezeket beszerezni. Ilyen doboz a svédtál is, melyet cikkünkben közelebbről is megismerhetsz.

 

Az ételcsomagolás is szakértelmet kíván!

 

 hirdetes_300x300  

Az megfelelő ételcsomagoláshoz ismerni kell az adott étel paramétereit, hiszen ehhez kell megkeresni az indepack.hu főételes dobozai közül azt, ami alkalmas a szállítására. Nem mindegy ugyanis, hogy hideg, meleg, esetleg fagyasztott ételről van szó, folyékony, zsíros vagy szószos az elkészült fogás, illetve látványos megjelenítés szükséges-e.

 

A forró ételek csomagolására csak adott alapanyagok alkalmasak. Ezek olyan műanyagok, papír- vagy egyéb csomagolások, melyek bírják a hőt. Emellett az sem mindegy, hogy később szeretné-e a vásárló megmelegíteni az ételt, hiszen nem mindegyik csomagolást lehet betenni a mikrohullámú sütőbe.

 

A folyékony ételek, levesek esetében csak a tökéletesen záródó, cseppmentes dobozt szabad használni, a zsíros ételeknél pedig a zsírállóság is kritérium. Saláták, desszertek csomagolására víztiszta, átlátszó doboz alkalmas, csak így lesz látványos a krémek rétegezése vagy a zöldségek színe.

 

Ritka az olyan csomagolóanyag, ami szinte univerzális

 

Mivel a fenti kritériumok meghatározzák a csomagolóanyagot, ezért nehéz minden egyes feltételnek megfelelni. Vannak azonban olyan elviteles dobozok, amelyeket jolly jokerként használhatunk, mivel szinte bármit bele lehet tenni.

 

Ha megtaláljuk ezt a “csodadobozt”, akkor érdemes belőle többféle méretet is beszerezni, hiszen bátran nyúlhatunk utánuk, bármilyen étel szállításáról is van szó. A svédtál pontosan az ilyen csodák közé tartozik, hiszen alkalmazása igen sokrétű lehet.

 

Mit tud a svédtál?

 

Az anyaga polipropilén (PP) ami -20 és +110 Celsius-fok között használható, ezáltal fagyasztott és forró étel is tehető bele. Nyugodtan bele lehet tenni a mikróba, ezáltal az elhűlt ételt könnyen fel lehet melegíteni, nem szükséges egy másik tányért elővenni.

 

További előnye, hogy a teteje cseppmentes záródást biztosít, így levesek szállítására is alkalmas. A méret sem probléma, mivel 350 ml-től egészen 750 ml-ig gyártják, ezért mindig megtalálhatod a megfelelőt.

 

A svédtál átlátszó, ezáltal könnyen azonosítható a benne lévő étel, ezért a már előrecsomagolt ételek, például savanyúságok, saláták, desszertek esetén is használható. A PP újrahasznosítható műanyag, ezáltal szelektíven gyűjtve még a környezetvédelemért is tehetsz.

 

A svédtál egy univerzális elviteles doboz, és ami a hab a tortán, ez egy olcsó csomagolás, így nem lesz megterhelő a vállalkozás számára a megvásárlása.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!