Nyitókép: Archív

 

A Google Maps egy kilenc éve összeomlott hídra terelt egy férfit, az úton sem sorompó, sem figyelmeztető tábla nem volt.

Térképalkalmazása miatt beperelte a technológiai óriáscéget egy észak-karolinai férfi családja, aki autójával halálos közlekedési balesetet szenvedett, mivel a Google Maps útbaigazítását követte. Az applikáció egy kilenc évvel ezelőtt összedőlt hídra navigálta a férfit.

 

A család most gondatlanság miatt perli a Google-t, azt állítva, hogy a vállalat tudott a híd összeomlásáról, de nem frissítette a navigációs rendszerét.

 

Philip Paxson autója 2022. szeptember 30-án zuhant le a hídról Hickory városánál, és a vízben megfulladt. A férfi lánya kilencedik születésnapi bulijáról tartott hazafelé egy számára ismeretlen környéken, amikor a Google Maps egy rég összeomlott hídon való áthaladásra irányította, amelyet azóta sem javítottak meg.

hirdetes

 

„Nem tudom megérteni, hogy a GPS-irányokért és a hídért felelősök hogyan cselekedhettek úgy, hogy ennyire nem voltak tekintettel az emberi életre”

 

– nyilatkozta a férfi felesége, Alicia Paxson.

 

Az állami rendőrök, akik megtalálták Paxton holttestét a felborult és részben víz alá került terepjáróban, azt mondták, hogy az út mentén nem voltak korlátok vagy figyelmeztető táblák.

 

 

Az észak-karolinai állami járőrszolgálat szerint a hidat sem a helyi, sem az állami hatóságok nem tartották karban, az építtető cég pedig már megszűnt. A perben több magánvagyonkezelő céget neveznek meg, amelyek állítólag felelősek a hídért és a szomszédos földterületért.

 

A bírósági beadványban szerepelnek egy helyi lakos e-mailjei, aki 2020 szeptemberében a térkép „szerkesztési javaslat” funkcióját használta arra, hogy figyelmeztesse a céget: a járművezetőket az összeomlott híd fölé irányítja. A Google 2020 novemberében küldött e-mailje megerősíti, hogy a vállalat megkapta a bejelentést, és felülvizsgálja a javasolt változtatást. A felperesek állítása szerint azonban a Google nem tett további lépéseket.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!