Nyitókép: SITA

 

Rupert Murdoch médiamágnás távozik cégei, a Fox Corp és a News Corp igazgatósági elnöki posztjáról. Ezzel véget ér a nagyjából 70 éves pályafutása, amelynek során Ausztráliától az Egyesült Államokig húzódó, hatalmas beoflyással bíró médiabirodalmat épített fel. Murdoch marad nyugalmazott, emeritusi elnöki tisztségben.

 

A kilencvenkét éves Murdoch fiának, Lachlan Murdochnak adja át a Fox and News vezetését. Ő lesz a News Board egyedüli elnöke, és marad a Fox elnöke és vezérigazgatója is – jelentették be a társaságok mai sajtóközleményében. A vezetői változások november közepétől lépnek életbe.

 

 hirdetes_300x300  

„Üzleteink jó állapotban vannak, és én is”

 

– írta a CNBC szerint az alkalmazottaknak írt levelében Rupert Murdoch, aki mindkét cégben közel többségi részesedéssel rendelkezik.

 

„Minden okunk megvan arra, hogy optimisták legyünk a következő éveket illetően”

 

– szögezte le. Murdoch távozásának híre hónapokkal azután érkezik, hogy a mogul elvetette a Fox és a News egyesítésére vonatkozó tervet.

 

Rupert Murdochot a világ egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb emberének tartják. Gyakran kritizálják egyes pozíciói miatt, de azért is, mert beleavatkozott a politikába, vagy például, hogy befolyásolta médiáinak tartalmát.

 

Murdoch 1931. március 11-én született Melbourne-ben, Ausztráliában. Médiabirodalmához tartozik többek között a Fox amerikai televíziós hálózat, a The Sun című brit bulvárlap és a The Wall Street Journal (WSJ) amerikai pénzügyi lap.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!