Nyitókép: qz.com

 

A szevasztopoli orosz Fekete-tengeri Flotta ellen végrehajtott ukrán támadás során legalább kilencen meghaltak, további 16-an megsérültek – mondta az Amerika Hangjának Kirillo Budanov, a HUR ukrán katonai hírszerzés vezetője.

 

Elmondása szerint a sebesültek között tábornokok is vannak. Az ukrán különleges hadműveleti erők sajtóosztálya azt állítja, hogy az ukrán hadsereg parancsnoksága akkor találta el a flotta parancsnokságának épületét, amikor ott éppen vezetőségi értekezletet tartottak. Független forrásokból nem lehet ellenőrizni az állítás igazságtartalmát.

 

 hirdetes_300x300  

Budanov ugyanakkor nem erősítette meg az orosz Fekete-tengeri Flotta parancsnokának, Viktor Szokolov admirálisnak állítólagos halálával kapcsolatos találgatásokat. Állapotáról a HUR-nak állítólag nincs információja. A támadás áldozatainak egyenlegével kapcsolatban megjegyezte, hogy létszámukba nem tartoznak bele az egyszerű katonák, akik nem tagjai a flottaparancsnokságnak, és például őrként szolgáltak. Számuk megállapítása folyamatban van – mondta Budanov.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!