Nyitókép: reisetopia.de/news

 

164 járatot kellett törölni a londoni Gatwick repülőtéren, miután a légi irányítók közül többen koronavírus-fertőzést kaptak.

 

Az Egyesült Királyság második legnagyobb repülőterén a légi irányítók között terjedő betegségek miatt a forgalom korlátozására kényszerültek. Vasárnapig naponta maximum 800 le- és felszálló járatot fogad a légi kikötő, így 164 járatot kénytelenek törölni a héten a járvány miatt. A kényszerű intézkedés oka, hogy az ATC dolgozói közül minden harmadik megbetegedett valamilyen ok, elsősorban koronavírus-fertőzés miatt.

 

Hétfőn 50 járatot töröltek, illetve irányítottak át Gatwickről más repülőterekre. Sok utasnak órákig kellett várakoznia, becslések szerint legalább 8000 utazót érintett a probléma.Mivel a forgalom korlátozása október elsejéig tart, a káosz a héten várhatóan fokozódik. Péntek lesz a legrosszabb nap, amikor 65 járatot kell majd törölni: a lépés a British Airways, az easyJet és a Ryanair járatait is érinti. A repülőtér arra kéri az utazókat, hogy indulás előtt ellenőrizzék a járatukkal kapcsolatos aktuális információkat – számolt be róla az Euronews.

 hirdetes_300x300  

 

Turizmus.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!