Nyitókép: SITA

 

Nyáron több híradás is szólt arról, hogy előbb rosszullét, majd kóma kerítette hatalmába Ramzan Kadirov csecsen vezetőt. Halálhírét is keltették, amit állítólag orvosa idézett elő. Ezután egy saját magáról forgatott videóban közölte, hogy életben van, és egy alig érthető orosz verset mormolt.

A vezetői találkozót a Kreml házi riportere örökítette meg

 

A felvételen a két férfi jó kedélyben és láthatóan jó egészségi állapotban mutatkozik, bár Kadirov hajszállal nehézkesebbnek tűnik, mint Putyin. A Kreml szokásának megfelelően két dosszié volt nála, egyiket a látogatónak, a másikat az elnöknek szánják, és így beszélik át a tartalmát.

 hirdetes_810x300  

 

A beszélgetés során Putyin méltatta az Ukrajna elleni háborúban részt vevő csecsen harcosokat.

 

„A legjobbakat kívánom a srácoknak, a családjuknak. Tudom, hogy Ön személyesen foglalkozik ezekkel a kérdésekkel, beleértve a hozzátartozók támogatását”

 

– mondta Putyin.

 

Az elnök szeretné, ha a csecsen csapatok ismét nagyobb aktivitást mutatnának a hadműveletekben, és megígérte ennek elősegítését fegyverzettel és ellátmánnyal.

 

The Chechen leader was pictured grinning in a public appearance just days after Ukrainian intelligence reported he was in a coma
Kép forrása: SITA

 

Szó volt az észak-kaukázusi régió fejlesztéseiről, valamint arról, hogy fel kell építeni egy új mecsetet, ami a Csecsen Köztársaság első elnökének, Ahmad-Hadzsi Kadirovnak a nevét viseli majd.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!