Nyitókép: MTI

 

Új erőre kapott a tejipari import, az elmúlt nyolc hónapban jelentős mennyiségű félkemény sajt és UHT tej érkezett az országba, a piacon újra megjelenő olcsó külföldi tej és sajt rontja a magyar termelők helyzetét – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Tej Terméktanács (TTT) .

 

Közleményükben azt írták, fontos lenne, hogy a vásárlók keressék a magyar termékeket, a hazai feldolgozók kínálatából válasszanak. Ugyancsak szükség lenne a sajtimport keretek közé szorítására, hiszen az időnként mélyen a valós előállítási költség alatti áron érkező félkemény sajtok súlyos kárt okoznak a magyar tejiparnak – jegyezték meg. Hozzátették, hogy az infláció és a korábban érvényben lévő árstop miatt megváltoztak a vásárlói preferenciák, a fogyasztói döntések középpontjában ismét a termékek ára áll, a vásárlók az olcsóbb termékeket keresik.

 

 hirdetes_810x300  

A kedvezőtlen piaci helyzet miatt az elmúlt két évben a tejtermelő telepek 8, a tejtermelő tehénállomány 5 százaléka veszett el, és további állománycsökkenésre kell számítani.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!