Nyitókép: euronews

 

Az Európai Bizottság arra készül, hogy feloldja a befagyasztott uniós támogatások egy részét, abban a reményben, hogy a magyar kormány cserében támogatja az Ukrajnának szánt pénzügyi segítséget.

Az uniós források feloldása – mégha csak egy részét is teszik hozzáférhetővé – hatalmas siker Orbán Viktor miniszterelnök számára – írja a Financial Times, majd emlékzetet, Orbán Viktor azzal zsarolta az EU-t: a költségvetés semmilyen változtatásába nem megy bele, amíg Magyarország meg nem kapja a neki járó összegeket.

 

Az Európai Bizottság végül oda jutott, hogy kész 13 milliárd eurónyi támogatást feloldani november végén, erről három hivatalnok is beszélt a Financial Times-nak. Ketten hozzátették: az összeg folyósítását részben az indokolja, hogy megszerezzék Orbán Viktor támogatását a költségvetés emeléséhez.

 

 hirdetes_810x300  

Az Európai Bizottság 66 milliárd euróval növelné az uniós közös költségvetést, az összeg egy része hozzájárulna a Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós pénzügyi támogatási programhoz.

 

Stefan de Keersmaecker, a bizottság szóvivője azt mondta, hogy Brüsszel szeptember 26-án írt levelet Budapestnek, kérve: tisztázzon néhány kérdést a kért reformokkal kapcsolatban.

 

Amint Magyarország válaszol a kérdésekre, a bizottság folytatja az értékelést

– nyilatkozta a szóvivő.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!