Nyitókép: BBC via Getty Images

 

A rendelkezésre álló információk szerint a Velence külvárosában kedden történt buszbaleset áldozatai és sérültjei között nincsenek szlovák állampolgárok – tájékoztatott a Szlovák Köztársaság Külügyi és Európai Ügyek Minisztériumának kommunikációs osztálya.

 

„A Szlovák Köztársaság római nagykövetsége kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal a tragikus olaszországi buszbalesettel kapcsolatban” – tette hozzá a minisztérium.

 

A velencei prefektusi hivatal szerdán megerősítette, hogy 21 ember vesztette életét, miután egy busz lezuhant egy vasúti felüljáróról Velence külvárosában. A halottak között van egy csecsemő, egy 12 éves gyermek és egy tizenéves lány.

 hirdetes_300x300  

 

A busz egy kempingbe szállította az embereket. A baleset Mestre és Marghera városrészek között történt. A metánüzemű busz kigyulladt, miután tíz méter magasból lezuhant. A mentők arról számoltak be, hogy az áldozatok „főként fiatalok”.

 

A legolvasottabb osztrák napilap, a Kronen Zeitung online kiadása úgy tudja, hogy a sérültek között legalább öt ukrán, két osztrák és egy német állampolgár van. Az áldozatok között van a busz olasz sofőrje, valamint ismeretlen számú francia és horvát állampolgár.

 

A velencei ügyészség már vizsgálatot indított az ügyben.

 

Teraz.sk/Krone.at

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!