Nyitókép: Facebook/Policie České republiky

 

Röviddel azután, hogy Csehország megkezdte szúrópróbaszerű ellenőrzést a Szlovákiával közös határszakaszon, a cseh rendőrség máris több tucat illegális migránst tartóztatott fel.

 

A cseh rendőrség közölte: röviddel éjfél után a nagysánci (šancei) határátkelőnél egy 19 fős migránscsoportot találtak egy furgonban. A sofőrt, aki a rendőri intézkedés előtt megállította a járművet és elmenekült, keresi a morva-sziléziai rendőrség.

 

Egy másik csoportot kedden éjfél előtt fogtak el a dél-morvaországi régióban. Este 10 óra körül a rendőrök a D2-es autópályán Hustopeče közelében ellenőriztek egy külföldi furgont, amelyben 20, önmagát szíriainak mondó migráns zsúfolódott – közölte a rendőrség. Az embercsempészt a helyszínen letartóztatták.

 hirdetes_810x300  

 

Szerdán reggel a járőrök négy szíriai személyt tartóztattak fel a D2-es autópályán, a délelőtti órákban pedig egy másik, 13 migránsból álló csoport jelentkezett önként a hustopeče-i rendőrkapitányságon.

 

A rendőrök az autók és tehergépkocsik mellett nemzetközi buszokat is megállítanak, és ellenőrzik a vonatforgalmat. A hatóságok Zlín térségében szerdán reggel egy nemzetközi vonaton két, Szlovákiából érkező illegális szíriai migránst tartóztattak fel.

 

Csehország kedd éjféltől szúrópróbaszerű ellenőrzéseket vezetett be a Szlovákiával közös határ teljes hosszában. A prágai kormány az embercsempészek és az illegális migráció ellen akar fellépni. Lengyelország és Ausztria szintén ellenőrzéseket vezetett be a szlovák határon. Az ellenőrzések egyelőre október 13-ig maradnak érvényben, esetleges meghosszabbításuk a cseh kormány szerint az aktuális helyzettől függ.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!