Nyitókép: Piotr Molecki/East News

 

Lemondott posztjáról Rajmund Andrzejczak lengyel altábornagy, vezérkari főnök – erősítette meg kedden Joanna Klejszmit vezérkari szóvivő.

 

„Megerősítem, hogy Rajmund Andrzejczak altábornagy lemondott hétfőn a vezérkari főnöki posztról” – mondta el Klejszmit a PAP lengyel hírügynökségnek. Hozzátette: Andrzejczaknak „mint minden katonának, joga van a lemondásra” anélkül, hogy megindokolja döntését.

 

A Rzeczpospolita lengyel napilap kedd reggel megírta: lemondását benyújtotta Andrzej Duda elnökhöz Tomasz Piotrowski tábornok, a lengyel fegyveres erők műveleti parancsnoka is. A lapnak Jacek Goryszewski, a műveleti parancsnokság szóvivője erősítette meg Piotrowski döntését. „A helyzetet nem kommentáljuk” – fűzte hozzá a szóvivő.

 hirdetes_300x300  

 

A lengyel fegyveres erők főparancsnoka, Wieslaw Kukula altábornagy nem nyújtotta be lemondását. Andrzejczak és Piotrowski távozása akkor válik véglegessé, ha lemondásukat elfogadja Andrzej Duda elnök. A lengyel államfői hivatal egyelőre nem kommentálta az ügyet. Mariusz Blaszczak lengyel védelmi miniszter tavasszal azzal vádolta meg Piotrowskit, hogy mulasztást követett el, amikor nem tájékoztatta őt egy ismeretlen katonai eszköz becsapódásáról, ami tavaly decemberben a nyugat-lengyelországi Bydgoszcznál történt. A tárgyat utólag orosz gyártmányú manőverező robotrepülőgép maradványaként azonosították.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!