Nyitókép: X (Twitter)/Daniel Noboa Azin

 

Ecuador történelmének legfiatalabb elnökét választotta meg, miután a vasárnapi államfőválasztást a 35 éves üzletember, Daniel Noboa nyerte a szavazatok 52,3 százalékával – jelentette be a választási bizottság vezetője, Diana Atamainta.

 

Noboa győzelméhez már gratulált ellenfele, Luisa González baloldali politikus és ügyvéd is, aki a szavazatok 47,7 százalékát kapta és egyben elismerte vereségét.

 

Noboa a Nemzeti Demokratikus Akció (ADN) jelöltjeként indult, amely a jelöltségének támogatására alakult. A jobbközép politikus apja, Álvaro Noboa ötször indult az elnökválasztáson. Ő az egyik leggazdagabb ecuadori, aki ingatlanokkal, ipari és kereskedelmi vállalkozásokkal, valamint banánültetvények örököseként több milliárd dolláros vagyonra tett szert.

 hirdetes_810x300  

 

Noboa azonban csak mintegy 18 hónapig lesz államfő december közepétől, amikor lejár a jelenlegi elnök, Guillermo Lasso mandátuma. Lasso májusban, két évnyi hivatalban töltött idő után feloszlatta a parlamentet, amikor a képviselők hűtlen kezelés vádjával eljárást kezdeményeztek ellene.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!