Nyitókép: Bernd von Jutrczenka/dpa

 

Olaf Scholz német kancellár akár már kedden Izraelbe utazhat, hogy szolidaritását fejezze ki Izrael iránt.

 

Az n-tv német hírcsatorna német kormányzati forrásokra hivatkozva azt mondta, hogy Scholz tárgyalásokat fog folytatni a Hamász által elrabolt németek ügyében. A televízió szerint már kedden Izraelbe utazhat. A Bild című napilap szerint pedig az útra várhatóan „a következő napokban” kerül sor.

 

Amennyiben Scholz már kedden elutazik, úgy ő lenne az első külföldi vezető, aki a Hamász indította háború kezdete óta Izraelbe látogat. A német kormány azonban hivatalosan nem erősítette meg a látogatást.

 hirdetes_300x300  

 

Scholz a múlt héten, a Hamász támadása után teljes támogatást ígért Izraelnek, mondván, Németország helye most kizárólag Izrael oldalán van.

 

Annalena Baerbock német külügyminiszter a múlt héten pénteken már járt Izraelben. Izraeli kollégájával tartott sajtótájékoztatóján elítélte a Hamászt, amiért pajzsként használja a gázai lakosokat.

 

A Hamász október 7-én, szombaton több ezer rakétával támadta Izraelt, harcosai pedig a határmenti útakadályokat leküzdve beszivárogtak izraeli területre. A támadásoknak legalább 1400 halottja van Izraelben. Az izraeli hadsereg hétfőn közölte, hogy a Hamász és más palesztin fegyveresek 199 túszt tartanak fogva a Gázai övezetben. Izrael a Hamász támadására válaszul megtorló légicsapásokat mért a Gázai övezetre, amelyek az ottani hatóságok szerint több mint 2700 áldozatot követeltek eddig.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!