Nyitókép: via trekhunt.com

 

Törökországi kurd migránsok 14 fős csoportját tartóztatták fel a hatóságok a lengyel Tátrában, a Chocholowi-völgyben, a felnőttekkel gyalogló gyermekek orvosi segítségre szorultak – közölte hétfőn a helyi rendőrség.

 

Roman Wieczorek, Zakopane rendőrségének szóvivője a sajtónak elmondta: a török útlevéllel rendelkező kurdok elmondásuk szerint kilenc napja gyalogoltak Lengyelország felé, vasárnapra virradóan keltek át a Tátrán a zöldhatáron keresztül. A csoportot lakossági bejelentés alapján tartóztatta fel a rendőrség. A három férfi, két nő és kilenc, 5-15 év közötti gyermek kimerült volt, átázott – mondta el Wieczorek. A rendőrök elsősegélyben részesítették, és étellel, száraz ruhával látták el őket, a legkisebb gyermeket életveszélyes állapotban a zakopanei kórházba szállították.

 

A segítségnyújtásba Zakopanéban tartózkodó turisták is bekapcsolódtak. A csoportot átadták a lengyel határőrségnek, amely vizsgálja az illegális határátlépés körülményeit. A Szlovákia irányából növekvő migrációs nyomás miatt Lengyelország múlt héten november 2-ig meghosszabbította a szigorított ellenőrzést a közös határon. Ennek keretében kilenc közúti, három vasúti és tíz gyalogos átkelőre korlátozták a határforgalmat. Tilos a gyaloglás is a határon átvezető hegyi turistaösvényeken.

 hirdetes_300x300  

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!