Nyitókép: Körkép.sk
2023. október 17-én egy modern köztérdíszítő elem került Komáromban az egyes és kettes lakótelepet elválasztó Barátság utca, valamint a Lukáč utca kereszteződésénél található új körforgalomba, a KOMVaK vállalat irodaházának közelébe.

A körforgalom szépítésének ötlete a komáromi vízszolgáltató vállalat igazgatójától, Ruman Patriktól származik, aki az ünnepélyes szoboravatáson elmondta, mindenképpen olyan alkotást szándékoztak készíttetni, ami egyedi, és a vizet, a vízműveket jelképezi. Így egy régi típusú (DN 150) vízelzáró csapra esett a választás, amely megjelenítésével a folyamatosan áramló vizet ábrázolja.

 

 


Maga az alkotás
Komárom vizekben gazdag, főképpen ivóvízben gazdag jellegére is utal, ami manapság hatalmas értéknek számít.

 

 hirdetes_300x300  


Ruman Patriktól megtudtuk, hogy a térdíszítőelem, mely üveglaminátból készült, két komáromi fiatalember, egy alkotóművész és egy mérnök nevéhez kapcsolódik, ők Barkóci Pavol és Getler Peter.

 

 

Az ünnepi szoboravatáson jelen volt Keszegh Béla, Komárom polgármester is, aki rámutatott, hogy a korábbi időszakokban nagyon hiányoztak településünk úthálózatából a körforgalmak, és az utóbbi néhány évben pedig több is átadásra került. Beszélt továbbá arról is, hogy ezeket egyedi módon kívánják hangulatossá tenni, hogy a látványossággal is növeljék a város vonzerejét.

 


A
Lukáč utcai körforgalomnál (a közhasználatban „komvakos” körforgalomnál) kihelyezett műalkotás tehát az ivóvizet ábrázolja, ami Komárom városának különös kincse.

 

Az ünnepség a műalkotás leleplezésével fejeződött be, a közlekedés eközben zavartalanul haladt.

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.