Nyitókép: BELAL AL SABBAGH | Credit: AFP

 

Az izraeli haderő attól tart, hogy a Hamász fegyvereket fog becsempészni az adományok között, vagy ráteszi a kezét a létfontosságú készletekre.

 

Újabb 20 nemzetközi segélyekkel megrakott kamiont engedtek be a Gázai övezetbe. Legalább 200 teherautó azonban még a rafahi határátkelő egyiptomi oldalán rostokol, mivel a hatóságok minden zegzugot átvilágítanak, fegyverek után kutatva. Tel Aviv attól tart, hogy a szállítmányok is csak a Hamász helyzetét javítják.

 

„Ma csak egy nagyon kicsi és egyszerű csomag érkezett. Egy-két teherautó alapvető orvosi felszerelésekkel. Még nem tudjuk, hogy pontosan mik ezek és, hogy milyen minőségűek. Folyamatosan együttműködünk az ENSZ Palesztin Menekülteket Segítő Ügynökségével, ők osztják szét a segélyeket.”

 

 hirdetes_300x300  

– tudatta a gázai egészségügyi miniszter, Mahmud Hamad, aki szerint ez a szállítmány percekre elég. A konfliktus előtt naponta több száz élelemmel, vízzel és gyógyszerrel megrakott kamion érkezett a Gázai övezetbe. A régió csak így tudott működni, mára azonban mindenből hiány lett.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!