Nyitókép: SITA

 

Oroszország atomgyakorlatot tartott, melynek keretében legalább két interkontinentális ballisztikus rakétát is kilőtt – jelentette a TASS orosz állami hírügynökség. Vlagyimir Putyin orosz elnök videókonferencián nézte végig a gyakorlatokat, és meghallgatta Szergej Sojgu védelmi miniszter beszámolóját is ezekről a manőverekről. Azt mondta, hogy „Putyin vezetése alatt” Oroszország hatalmas megtorló csapást próbált ki.

 

Az orosz sajtó szerint a Kreml ma tájékoztatott a gyakorlatról, de hogy arra mikor került sor, nem tudni. A hadgyakorlat híre azután érkezett, hogy az orosz parlament felsőháza ma jóváhagyta azt a törvényjavaslatot, amely arról szól, hogy Oroszország kilép az Átfogó Atomcsend-tilalmi Szerződés (CTBT) ratifikálásából.

 

 hirdetes_300x300  

Az újonnan meghirdetett gyakorlat során Oroszország egy Jars interkontinentális rakétát lőtt ki az Oroszország európai részének északi részén található Arhangelszk melletti pleszecki kozmodrómból – írja a TASS. A rakéta célpontja az orosz távol-keleti Kamcsatkán található Kura katonai régió volt. A Siněva interkontinentális rakéta szintén a Tula nukleáris tengeralattjáróról indult a Barents-tengeren. A média nem tájékoztatott a rakéta céljáról.

 

A gyakorlatról Soigu mellett Valerij Geraszimov, az orosz hadsereg vezérkarának főnöke is beszámolt, aki január óta az ukrajnai orosz inváziós erők parancsnoka.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!