Nyitókép: Archív

 

Egyes régiókban, mint például a főváros vagy a kerületi székhelyek, gondot jelenthet szabad időponthoz jutnunk a Szociális Biztosítóba a korkedvezményes nyugdíj elintézését illetően.

 

Az intézmény szóvivője szerint azonban attól, hogy nem sikerül időponthoz jutnunk, még lehet szabad időablak a rendszerben,

 

 hirdetes_300x300  

A Szociális Biztosító elmondta, hogy gondolnak az idősebb korú lakosságra is, illetve azokra, akik nem értenek a számítógépekhez. Az ő számukra az online foglalási időpont nellett telefonos időpontegyeztetés lehetősége is fennáll. Ezenkívül fel lehet keresni személyesen is az intézmény kirendeltségeit, ahol a munkatársak elvégzik  a szükséges kérvény beadását, előzetes időpontfoglalás nélkül. Amennyiben erre az adott napon nincs lehetőség, közös megegyezés alapján más időpontot javasolnak.

 

Amennyiben az illető személy legalább 40 ledolgozott év után személyes kirendeltség-felkeresés nélkül szeretné kérvényezni a korkedvezményes nyugdíjat, de nem biztos abban, hogy teljesíti-e a feltételeket, elektronikus számláján keresztül ellenőrizheti.

 

A Szociális Biztosító azt javasolja, hogy akik közvetlenül a 40 ledolgozott év környékén mozognak, ellenőrizzék az elektronikus számlájukon található nem evidált időszkot is. Itt van feltüntetve az az időszak, melyre a biztosítónak nincs információja az ügyfél biztosított idejére vonatkozóan.

 

„Amennyiben az ügyfél utólag pótolja a hiányzó időszakra vonatkozó igazolást, és így teljesíti a 40 ledolgozott évet, kérvényezheti a korkedvezményes nyugdíjat”

 

– magyarázza a Szociális Biztosító.

 

SITA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.