Nyitókép: SITA

 

A kelet-kínai rendőrség több mint 1000 macskát mentett meg, amelyeket levágni készültek, húsukat pedig birka- vagy sertéshúsként értékesítették volna.

 

A rendőrség az állatvédőktől kapott egy fülest, mely alapján megállítottak egy macskákat szállító teherautót Zhangjiagang városában. Az állatok végül menhelyen kötöttek ki. Nem világos, hogy házi kedvencekről volt-e szó, vagy kóbor állatokként az utcán szedték-e össze őket. A macskákat Dél-Kínába akarták vinni, ahol nyársra húzva vagy báránytermékként, illetve kolbásznak dolgozták volna fel őket.

 

 hirdetes_810x300  

Az aktivisták észrevették, hogy macskákat tartalmazó, ütött-kopott fadobozok halmozódnak fel Zhangjiagang egyik temetőjének közelében. Több napig figyelték a helyszínt, és amikor rájöttek, hogy a dobozok egy kamionra kerültek, kihívták a rendőrséget.

 

Az eset felháborodást váltott ki a kínai Weibo közösségi oldalon, ahol szigorúbb élelmiszer-ellenőrzést és hatékony állatvédelmi törvények elfogadását szorgalmazzák.

 

A BBC azt írja, hogy ez az eset megmutatta, hogy Kínában még mindig létezik macskahús-kereskedelem. Mindez újjáélesztette az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos aggodalmakat is. Az aktivisták szerint az állatkereskedők körülbelül 4,5 jüant (0,6 eurócentet) fizethetnek 600 grammnak megfelelő mennyiségért. Egy macskáért 18-22,5 jüant (2-3 eurót) kérhetnek, méretétől függően.

 

Az Animal Equality állatvédő szervezet jelentése szerint Kína azon országok közé tartozik, amelyek még nem tiltották be a kutya- és macskahús kereskedelmét és annak fogyasztását. Bár Kínában a legtöbb ember azt állítja, hogy nem eszik ezekből az állatokból származó húst, a becslések szerint az országban évente több millió kutyát és macskát ölnek meg emberi étkezésre szánt húsuk miatt.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!