Nyitókép: Christian Schulter via Krone

 

Tűrhetetlen állapotok uralkodnak az osztrák-magyar határon az illegális migráció miatt. Az osztrák Kronen Zeitung napilap online kiadása arról ír, hogy még a rossz időjárás sem tartja fel a migránsokat, akik csapatostul jönnek Magyarország irányából.

 

A szövetségi rendőrség és a hadsereg munkatársai megállás nélkül bevetésen vannak, Füles (Nikitsch) községben 37 bevándorlót fogtak el egyetlen nap alatt, miközben Sopronkeresztúr (Deutschkreutz), Féltorony (Halbturn), Sopronkeresztes (Baumgarten), Mosontarcsa (Andau) és Miklóshalma (Nickelsdorf) környékén is több csoport mutatkozott. Csak szerdán és csütörtökön több mint 200 embert tartóztattak fel ezen a szakaszon.

 

Csütörtök este a sopronkeresztúri határátkelőnél egy fehér furgon tört át megállás nélkül a határon, mire a hatóságok üldözőbe vették. Az iraki csempészt elfogták, a furgon utasterében 35 kurd migráns tartózkodott. Pénteken pedig egy sárga furgon Sopronnyék (Neckenmarkt) környékén okozott balesetet, amikor a csempész autójával letarolt egy kőkeresztet. Az embercsempész elmenekült, a 21 afgán és török migránst a hatóságok nyilvántartásba vették.

 hirdetes_300x300  

 

Körkép.sk, Krone.at nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!