Nyitókép: SITA

 

A legtöbb alapellátásban dolgozó gyermekorvos visszavonta szerződésük felmondását a gyermeksürgősségi szolgáltatókkal, jelentette érdekvédelmi szervezetük.

 

A gyermekorvosok azonban továbbra is következetes, átfogó megoldást követelnek a gyermekek alapellátásában, fontossági lépések és időterv meghatározásával, a sürgős intézkedések meghatározásával és végrehajtásával, valamint közép- és hosszú távú megoldások meghatározásával.

 

 hirdetes_810x300  

A megoldások elhalasztása növeli az összeomlás kockázatát.

 

„Elvárjuk, hogy a jogalkotók ezúttal felelősségteljesen közelítsék meg a gyermekkorú lakosság egészségével kapcsolatos kötelezettségeiket. A gyermekegészségügy alappillére a gyermekklinikák egészségügyi ellátása, és az is lesz”

 

– fogalmaztak.

 

A gyermekorvosok szerint a mindenkori kormányon és a parlamenten múlik, hogy teljesíti-e a kinyilvánított kötelezettségvállalást az ágazat személyi válságának kezelésében, és ezzel a gyermekgondozás magas színvonalának fenntartásában.

 

A szlovákiai gyermekorvosok azonban azt ismételgetik, hogy kapacitásaik kimerültek, és a megoldások halogatása növeli az összeomlás kockázatát.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!