Nyitókép: MARKO DJURICA | Credit: REUTERS

 

A szerb rendőrség csütörtök éjjel közölte, hogy Észak- és Kelet-Szerbiában több razzia során 738 migránst vettek őrizetbe. A rendőrök Szabadkán, Zomborban és Kikindán, ezen felül a magyar és a román határ közelében, a délkelet-szerbiai Pirot városában, valamint a bolgár határ közelében tartóztatott fel migránsokat – áll a rendőrség közleményében.

 

A rendőrségi akció keretében több mint 5000 autót és 32 házat kutattak át. Az elkövetkező napokban a rendőrség fokozza az intézkedéseket és bevonja az erőket az illegális migráció visszaszorítása érdekében – áll a közleményben.

 

A szerb rendőrség nem részletezte a migránsok származását, ahogy azt sem, hogy honnan érkeztek Szerbiába. A balkáni útvonalon az EU-ba tartó migránsok többsége a Közel-Kelet országaiból, Afganisztánból, Pakisztánból és Észak-Afrikából érkezik. Ez a migrációs útvonal Törökországon, Bulgárián, Észak-Macedónián és Szerbián keresztül vezet Európa szívébe.

 hirdetes_300x300  

 

Szerbia azt követően került lépéskényszerbe, hogy a múlt héten lövöldözés tört ki a csempészbandák között a magyar határ közelében, amelyben három ember meghalt.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!