Nyitókép: SITA

 

A legnagyobb kínai elektromos autógyártó, a BYD Magyarországon tervezi felépíteni első európai gyárát, számolt be róla a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung német lap. Jól informált forrásaira hivatkozva azt írta, hogy az erről szóló döntést a kínaiak már meghozták. Az érintettek nem nyilatkoztak az ügyben. A beruházás összegéről a vasárnapi lap nem tesz említést.

 

Az ország déli részén található régió, Szencsen önkormányzat honlapján, ahol a BYD székhelye is van, a múlt hónapban jelent meg egy bejegyzés, amely szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök találkozott a BYD elnökével és vezérigazgatójával, Wang Chuanfuval kínai látogatása során.

 

 hirdetes_300x300  

A BYD autógyár idén először került be a világ tíz legnagyobb autógyártó cége közé az eladások tekintetében, megelőzve a német Mercedes-Benz és BMW autógyártó cégeket. Az idei év első felében a BYD új járműeladásai éves szinten 96 százalékkal, 1,25 millió autóra nőttek. A BYD tavaly leállította a belső égésű motorral szerelt autók gyártását.

 

Az elektromos járművek értékesítését tekintve az idei második negyedévben a BYD a Tesla mögött a második helyen áll. Míg az amerikai autógyártó 466 000 elektromos autót szállított le, a BYD 352 000-et adott el. Ha a hibrid autókat is beszámítanák, a BYD 703 500 autóval megelőzné a Teslát.

 

Idén a BYD bejelentette, hogy hárommilliárd realt (mintegy fék milliárd eurót) fektet be egy brazíliai üzem megépítésébe, amely az első Ázsián kívüli üzeme lesz.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.