Nyitókép: HVG

A Facebook asztali böngészős változatán kedden megjelent a Meta ajánlata, amelyben havonta fizetendő pénzért cserébe hirdetésmentes közösségi oldalt kínál.

 

Az, hogy a Facebooknak és az Instagramnak lesz fizetős változata is, még október végén vált biztossá. A Meta közlése szerint a lépésre az európai uniós szabályozás miatt kerül sor. Ezt most is kiemelte a cég abban a felbukkanó ablakban, amellyel a Facebookra belépve találkozhatnak a magyar felhasználók, számol be róla a HVG.

 

Ahogy arra az előzetes információk alapján számítani lehetett, ha a felhasználók szeretnék a webes felületet hirdetésmentessé tenni, az 10 euróba, vagyis jelenlegi árfolyamon 3787 forintba kerül. Ebben már az adók is benne vannak, vagyis ennél többet csak akkor kell fizetni, ha a cég árat emel, vagy ha változik a forint-euró árfolyam.

 

 hirdetes_300x300  

 

A felhasználók dönthetnek úgy is, hogy nem élnek ezzel a lehetőséggel, ebben az esetben továbbra is látni fogják a reklámokat a közösségi oldalon. A Meta arra is felhívta a figyelmet, hogy a döntésüket bármikor megváltoztathatják, bármikor van lehetőség az előfizetés lemondására, vagy épp megkötésére.

 

 

Akik a mobilos alkalmazásból fizetnek majd elő – az alkalmazásboltok jutalékai miatt – 13 eurót, nagyjából 4800 forintot kell majd fizessenek.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!